KYSYMYKSIÄ AUTON KORISTA

KYSYMYS: Mitä värityyppejä ja -numeroita tarvitsen korin maalaamiseen?
VASTAUS: Kori valmistetaan ja toimitetaan jo klassisesti Ferrarin-punaisena, joten sen maalaaminen ei ole tarpeellista.

KYSYMYS: Numerossa 18 ilmoitetaan korin osien maalausväriksi TAMIYA TS-51. Kyseinen väri on kuitenkin "Telefonica"-sininen.
VASTAUS: Valitettavasti numerossa 18 on virheellisenä tietona osien maalivärikoodi TAMIYA TS-51, oikea olisi TAMIYA TS-49 ferrarinpunainen, mutta tämän valmistajan maaleja ei ole enää Suomessa myynnissä.

KYSYMYS: Onko Suomessa edustettuna muita maalinvalmistajia, joiden värivalikoimaan kuuluu "ferrarinpunainen".
VASTAUS: Suomessa on useita maalimerkkejä, joiden valikoimassa on "ferrarinpunainen" värisävy.

Valmistajat:
Vallejo Model Air värikoodi 71085
Humbrol värikoodi 174
Revell värikoodi 33
Federal Standard/FS    värikoodi 31400

KYSYMYS: Numerossa 18 korin osien kuvat ovat valkoisia, mutta olen kuitenkin saanut punaisia osia. Minkä värisinä osat toimitetaan jatkossa?
VASTAUS: Kaikki osat tullaan jatkossa toimittamaan PUNAISINA.

KYSYMYS: Olen havainnut värieroja tiettyjen osien kohdalla.
VASTAUS: Valmistusteknisten toleranssien vuoksi värivivahde-eroja saattaa esiintyä. Siksi kaikki osat voidaan maalata ennen niiden asennusta ferrarinpunaisilla maaleilla.

KYSYMYKSIÄ MOOTTORISTA

KYSYMYS: Mitä varusteita tarvitaan moottoria varten?
VASTAUS: Polttomoottorin käyttöön tarvitaan hehkutulpankuumennin, polttoainetta ja polttoainepullo. Hehkutulpankuumentimen tehtävänä on lämmittää moottori käynnistymislämpötilaan.

KYSYMYS: Mitä polttoainetta pitäisi käyttää?
VASTAUS: Suositamme käytettäväksi polttoainetta, jossa on vähintään 25 % nitrometaania. Huomaa, että polttoaine on erittäin myrkyllistä. Sitä ei saa käyttää tai säilyttää lasten ulottuvilla. Käytä ainoastaan alan liikkeistä hankittua polttoainetta. Säilytä sitä viileässä ja valolta suojattuna.

KYSYMYS: Mistä saan sitä?
VASTAUS: Ainoastaan pienoismalleihin erikoistuneista liikkeistä.

KYSYMYS: Onko polttoaineissa eroja?
VASTAUS: Polttoaine koostuu aina yhdestä osasta metanolia, yhdestä osasta synteettistä öljyä sekä tietystä määrästä nitrometaania.
Nitrometaanin määrä voi vaihdella eri polttoaineissa.

KYSYMYS: Mitä tarkoittaa nitro 25 %?
VASTAUS: Se tarkoittaa, että polttoaineeseen on lisätty 25 % nitrometaania.

KYSYMYS: Mitä tapahtuu, jos käytän nitroa alle 25 %?
VASTAUS: Nitrometaani on sytytyksen kiihdytin moottorin käynnistämisen helpottamiseksi. Jos nitrometaanin osuus on pienempi, moottori ei ehkä käynnisty yhtä helposti.

KYSYMYS: Entä jos polttoaineen nitrometaanipitoisuus on yli 25 %?
VASTAUS: Nitrometaani lisää kiihdytysominaisuutensa lisäksi myös moottorin tehoa. Mitä suurempi nitrometaanipitoisuus on, sitä suurempi on tehon lisäys. Tämä sääntö pätee tosin vain aitoihin kilpamoottoreihin.
Mitä enemmän nitrometaania käytetään, sitä enemmän jäähdytys vähenee. Älä missään nimessä käytä autossasi polttoainetta, jonka nitropitoisuus on yli 25 %!

KYSYMYS: Miksi minun pitäisi käyttää ilmansuodatinta?
VASTAUS: Huolehdi siitä, että kaasuttimen päällä on aina puhdas ilmansuodatin. Muutoin lähellä maanpintaa käyvä moottori imee kaiken pölyn ja lian, joka toimii sylinterin holkissa kuin smirgeli ja hajottaa moottorin nopeasti.

KYSYMYS: Mikä on hehkutulppa?
VASTAUS: Hehkutulpan, kuten sytytystulpan, tehtävä on saada polttoaineseos räjähtämään. Käynnistettäessä hehkutulpan on saatava hehkutulpankuumentimesta tarvitsemansa määrä lämpöä. Moottorin käydessä hehkutulppa hehkuu jatkuvasti toistuvasti syttymällä.

KYSYMYS: Onko hehkutulppien välillä eroja?
VASTAUS: Kyllä, hehkutulpilla on erilaisia lämpöarvoja. Hehkutulppia on kylmiä ja kuumia, ja niitä käytetään sääolosuhteiden mukaan.
GXR 21 -moottorissasi on yleiskäyttöinen hehkutulppa.

KYSYMYS: Miten säädän kaasuttimen?
VASTAUS: Noudata tarkasti kokoamisohjeita. Lähtökohtana on optimaalinen ilma-polttoainesuhde. Kaasuttimessa on kolme säätövaihtoehtoa.
Kaasuttimen pääsuutinneulasta säädetään ilma-polttoainesuhde, osakuormaneulasta sekoitussuhde alakierrosluvuille ja seisontakaasulle, ja joutokäyntineulasta joutokäynti. Ajettaessa auton pitäisi savuttaa perästään jatkuvasti, ottaa nopeasti kaasua eikä sammua jarrutettaessa.

KYSYMYS: Miten käynnistän moottorin?
VASTAUS: GXR 21 -moottorissa on vetokäynnistin, joka helpottaa käynnistystä merkittävästi. Pidä pakoputkesta kiinni yhdellä sormella ja vedä käynnistintä, kunnes polttoainetta virtaa letkuun melkein kaasuttimeen asti. Laita nyt hehkutulpankuumennin paikoilleen. Nykäise käynnistimestä toistuvasti lyhyesti ja nopeasti. Muutaman nykäisyn jälkeen moottori käynnistyy. Irrota lopuksi kuumennin tulpasta.

KYSYMYS: Mitä tarkoittaa totutuskäyttö?
VASTAUS: Polttomoottorin totutuskäyttö tarkoittaa, että kaikki liikkuvat osat hioutuvat toisiinsa ja toleranssit tasoittuvat.

KYSYMYS: Miten moottorin totutuskäyttö tehdään?
VASTAUS: Aja viitisen tankillista rikkaalla seoksella. Rikasta seosta käytettäessä pääsuuttimen neula on auki enemmän kuin normaalikäytössä. Se voitelee moottoria runsaasti, mutta moottori ottaa kaasua vastahakoisesti ja savuttaa voimakkaasti. Anna moottorin jäähtyä aina hyvin tankin täyttöjen välillä ennen uudelleen käynnistämistä. Totutuskäytön jälkeen voit säätää moottorin huippukuntoonsa kääntämällä pääsuutinneulaa asteittain kiinni kahdeksasosa-askelin. Noudata myös tässä ehdottomasti käyttöohjeita.

KYSYMYS: Mitä tapahtuu, jos en tee sitä?
VASTAUS: Moottori ilman totutuskäyttöä on teholtaan heikompi ja sen elinikä on lyhyempi.

KYSYMYS: Voinko ajaa useita tankillisia peräkkäin?
VASTAUS: Totutusajon aikana et voi. Totutusajovaiheen jälkeen siitä ei ole haittaa.

KYSYMYS: Mitä pitäisi tehdä, jos moottori on pitkän aikaa käyttämättä?
VASTAUS: Jos autoa ei käytetä pitkään aikaan, voit lisätä kampikammioon muutaman tipan suojaöljyä. Kierrä hehkutulppa irti, kaada öljy sisään ja vedä varovasti vetokäynnistimestä. Näin öljy jakautuu tasaisesti kampikammiossa.

KYSYMYS: Minkä huippunopeuden Ferrari F2007 -autoni voi saavuttaa?
VASTAUS: Ferrari F2007 voi saavuttaa n. 50 km/h:n huippunopeuden. Nopeuteen vaikuttavat monenlaiset tekijät: moottorin totutus-ajo, polttoainesekoitus, kaasuttimen säätö, ilmansuodattimen puhtaus, teknisten osien huolto ja tietysti ajoradan ominaisuudet.

KYSYMYKSIÄ KYOSHO-PERFEX -KAUKO-OHJAIMESTA

KYSYMYS: Pitäisikö käyttää paristoja vai akkua?
VASTAUS: Kauko-ohjain toimii kahdeksalla AA-paristolla. Siinä voidaan käyttää sekä akkuja että paristoja. Jos käytät autoa usein, on parempi käyttää akkuja.

KYSYMYS: Miten trimmaustoimintoa käytetään?
VASTAUS: Lähettimestä voit säätää servon neutraaliasentoa ilman, että vivuston pituus muuttuu. Trimmaustoimintoa tulisi käyttää vain pieniin muutoksiin, jotka tehdään suoraan lähettimestä.

KYSYMYS: Kuinka montaa autoa voidaan käyttää samanaikaisesti ja miksi?
VASTAUS: Kauko-ohjain toimii 27 AM-Mhz:n alueella. Tällä taajuuskaistalla on useita eri kanavia. 27 Mhz:n alueella on mahdollista käyttää kuutta mallia samanaikaisesti. Jokaisen taajuuden lukema nähdään ottamalla kvartsi ulos lähettimestä. Kvartsit ovat vaihdettavissa pareittain lähettimelle ja vastaanottimelle.

KYSYMYS: Miten tarkistan laitteeni toiminnan?
VASTAUS: Tässä vaiheessa on hyvä pyytää apua toiselta henkilöltä, joka asettuu auton kanssa 20 metrin päähän sinusta. Käynnistä lähetin ja anna signaali avustajallesi, jotta hän käynnistää mallin servolaatikon. Noudata oikeaa aktivointijärjestystä. Anna avustajallesi tarvittavat ohjauskäskyt, kuten: käänny oikealle, käänny vasemmalle, kaasuta, jarruta. Näin tarkistetaan mallin oikea toiminta. Varmista, että avustajasi seisoo auton kulkusuuntaan katsoen. Onnistuneen testin jälkeen voit ottaa pienoismallin käyttöön.
Sammuta laitteet oikeassa järjestyksessä: ensin auto, sitten lähetin.

KYSYMYS: Onko saatavana rakennuskaavaa, jossa näkyvät kaikki auton osat?
VASTAUS: Kyllä, saat rakennuskaavan (räjäytyskuvan) numeron 2 mukana.

KYSYMYS: Voinko tilata Ferrari F2007:n osia vielä sarjan päättymisen jälkeenkin?
VASTAUS: Voit tilata osia vielä jälkeenpäinkin, mutta vain niin kauan kuin osia riittää. Tarkempia tietoja tilausmahdollisuuksista saat sarjan lopussa.

KYSYMYS: Toimiiko kauko-ohjaus vaihtokanavatekniikalla vai kiinteästi asennetulla kanavalla?
VASTAUS: Kauko-ohjauksessa on yksi kanavapaikka ja kvartsit ovat vaihdettavissa. Mukana toimitetaan vain yksi kvartsisarja tilattua (tai tilaajatarjouksena saatua) kauko-ohjainta kohden.

KYSYMYS: Tulevatko tarjotun Kyosho-kauko-ohjaimen mukana myös käyttöohjeet?
VASTAUS: Voit imuroida käyttöohjeet tästä (PDF-tiedosto 1 MB). Tulosta tiedosto lukemisen helpottamiseksi. Pääset kauko-ohjaimen tietosivuille napsauttamalla tästä.

KYSYMYKSIÄ MALLIN KOKOAMISESTA JA TOIMINNASTA

KYSYMYS: Mitä työkaluja tarvitaan Ferrari F2007 -mallin kokoamiseen?
VASTAUS: Lehtien mukana saamiesi työkalujen lisäksi tarvitset:
> pienen ja keskikokoisen ristipääruuvitaltan
> keskikokoisen uraruuvitaltan
> kärkipihdit, sivuleikkurin ja askarteluveitsen (mattopuukko)
> pikaliimaa
> sakset ja kalvimen korin käsittelyyn.

KYSYMYS: Mikä on lähettämänne iskunvaimentimen öljyn viskositeetti?
VASTAUS: Öljyn viskositeetti on 100 cps, mutta voit käyttää myös jähmeämpää öljyä (200 cps tai 300 cps), joka vaikuttaa muiden tekijöiden ohella (männänvarren liukuvuus ja kierrejousen jousenkovuus) iskunvaimentamiseen. Yleisesti voidaan sanoa: jähmeämpi öljy = heikompi juoksevuus = kovempi iskunvaimennus. Lisätietoja öljyistä ja niiden viskositeeteista kauko-ohjattavien autojen iskunvaimentimissa saat lehdessä nro 3, osiossa RC-MOOTTORIMAAILMA.

KYSYMYS: Miten saan kätevästi varaosia kilpa-autooni?
VASTAUS: Tilaa numero, jonka liitteenä tarvitsemasi osa on, ja käytä sitä varaosana. Voit ostaa yksittäisiä numeroita joko verkkosivustomme kautta tai asiakaspalvelustamme. Noin yhden vuoden ajan viimeisen numeron ilmestymisestä tarjoamme sinulle palvelua, joka helpottaa varaosien hankkimista ja lisätilausten tekoa.

KYSYMYS: Miten voin ennakolta tutustua tuleviin uusiin osiin?
VASTAUS: Tulevien osien ennakkokatsaukset löydät linkillä: Rakennusosat. Sieltä sinulla on myös mahdollisuus imuroida Askel askeleelta -rakennusohjeet PDF-tiedostoina.

KYSYMYS: Miten kiinnitän tarrat pienoismalliini?
VASTAUS: Jokaisessa numerossa saat yksityiskohtaiset Askel askeleelta -ohjeet, jotka kuvaavat havainnollisesti niin rakennusosien kuin tarrojenkin käytön ja käsittelyn.

KYSYMYS: Mitkä liimat soveltuvat Ferrari F2007:n kokoamiseen?
VASTAUS: Ferrari F2007:n kokoamiseen soveltuvat pienoismalleja varten kehitetyt muoviliimat, joita on erityyppisiä erilaisissa annostelupakkauksissa.

KYSYMYS: Mistä liimoja saa?
VASTAUS: Liimoja myyvät pienoismallitarvikeliikkeet ja hyvin varustetut tavaratalot.

KYSYMYS: Mitä materiaalia Ferrari F2007:n vanteet ovat?
VASTAUS: Vanteet on valmistettu korkealuokkaisesta lasikuituvahvisteisesta polyamidimuovista. Kyosho on kehittänyt muovimateriaalin nimenomaan kilpa-autoja varten.
Materiaali soveltuu optimaalisesti kilparadoille, sillä se on erittäin lujaa, mutta kuitenkin vielä kimmoisaa.