KYSYMYS: Pienoismallin koottuani totesin, että siinä ei ole tarpeeksi maavaraa. Miten voin suurentaa pienoismallin maavaraa?
VASTAUS: Muutaman asiakaspalautteen saatuamme olemme koonneet tiedot ongelman ratkaisusta tänne.

KYSYMYS: Polykarbonaattikori ei sovi tarkalleen sylinterikannen päälle. Mitä minun on otettava huomioon korin kiinnittämisessä kilpuriin?
VASTAUS: Numeron 95 rakennusohjeista puuttuu valitettavasti kaksi työvaihetta. Tästä voit imuroida puuttuneiden työvaiheiden selitykset.

KYSYMYS: Numeron 99 mukana on kaksi rakennusosaa, joista ei ole kuvia eikä rakennusohjeita lehdessä. Mikä näiden osien tarkoitus on, ja miten ne asennetaan?
VASTAUS: Valitettavasti näiden rakennusosien kuvat ja selitykset ovat vahingossa unohtuneet lehdestä. Ohessa osien puuttuva asennusohje imuroitavaksi.

KYSYMYS: Miten voin säätää aurauskulmaa?
VASTAUS: Pienoismallin aurauskulmaa voit säätää muuttamalla raidetangon pituutta. Kts. asennusohjeet numerosta 29. Tässä numerossa selitetään eri työvaiheet yksityiskohtaisesti. Raidetangon on oltava kummallakin puolella aina yhtä pitkä.

KYSYMYS: Pienoismallini maavara on liian pieni. Miten voin korottaa auton maavaraa?
VASTAUS: Voit jännittää iskunvaimentimien jousia klemmareilla ja säätää näin pienoismallin maavaraa. Tarvittavat klemmarit on toimitettu numeroiden 4, 26, 47 ja 64 rakennusosien mukana. FerrariF2007 on ns. "sileänradan kilpa-auto", minkä vuoksi näissä malleissa on aina pieni maavara.

KYSYMYS: Numeron 84 rakennusohjeessa on kuvattu yhteensä 6 ruuvia, paketissa on kuitenkin vain 5 ruuvia. Rakennusohjeen mukaan tarvitsen kuitenkin 6 ruuvia.
VASTAUS: Valitettavasti numeron 84 rakennusohjeessa on sivulla 363 kuvattu yksi ruuvi liikaa. Olemme korjanneet rakennusohjeen. Voit ladata korjatun rakennusohjeen PDF-tiedostona täältä. Pahoittelemme sattunutta virhettä.

KYSYMYS: Olen asentanut männän numerossa 67 olevan rakennusohjeen mukaan, mutta mäntä jää jumiin eikä liiku enää.
VASTAUS: Myös moottoria kasattaessa on noudatettava tarkasti rakennusohjeita.
Numerossa 67 esitetyn rakennusvaiheen jälkeen mäntä juuttuu vielä kiinni kampiakselia sormin pyöritettäessä: se on aivan oikein!
Toteuta numeroissa 68, 69 ja 70 esitetyt työvaiheet, joihin kuuluu myös käynnistysnarun asennus. Vasta sen jälkeen voit vetää narusta ja todeta männän toimivan.
Laita moottori tukevalle alustalle (esim. pöydälle) ja pidä siitä hyvin kiinni toisella kädellä samalla, kun vetelet toisella kädellä voimakkaasti käynnistysnarusta. Huomaat, että mäntä toimii.
Totutusajovaihe seuraa vasta myöhemmin, jonka aikana moottorin sovitukset (etenkin mäntä, sylinteri ja kiertokanki osineen) hioutuvat optimaalisesti toisiinsa.
Lue rakennusohjeet huolellisesti.

KYSYMYS: En löydä tilaajatarjoustanne "Tilaus ja lisäksi lahjana ainutlaatuiset Ferrari-lahjat Ferrari-avaimenperä, Ferrari-T-paita ja radiokauko-ohjaus" nettisivuiltanne.
VASTAUS: Valitettavasti tämän tarjouksen voimassaoloaika on päättynyt 31. toukokuuta 2010.

KYSYMYS: En ole vielä tilannut lehteä, mutta haluaisin nyt ryhtyä käyttämään mahdollisuutta saada lehti suoraan kotiin.
VASTAUS: Tarjoamme edelleenkin kotiintoimitusmahdollisuuden, mutta se voidaan aloittaa vasta numerosta, joka on juuri myynnissä.

KYSYMYS: Mitkä toimitusehdot koskevat kotiintoimitusmahdollisuutta?
VASTAUS: Maksat lehtipisteen hinnan € 11,95 sijasta vain € 10, 95. Saat joka lähetyksessä 14 pv:n välein kaksi numeroa hintaan € 21,90 plus lähetyskulut € 4,00. Mukavasti kotiin: Ferrari F2007 tulee postitse suoraan kotiisi. Näin et jää paitsi yhdestäkään numerosta. Ei riskiä: Saat jokaisen toimituksen 14 pv:n ajaksi tutustuaksesi siihen ilman ostovelvoitetta. Voit irtisanoa milloin tahansa. Postikortti, sähköposti tai soitto riittää. Maksua varten saat laskun.

KYSYMYS: Olen ollut jo pitkään tilaajana. Muuttuuko kohdallani jotakin?
VASTAUS: Ei, sopimusehdot säilyvät ennallaan.

KYSYMYS: Numerossa 26 lukee, että lehden mukana tulee kaksi iskunvaimentimen jousta. Olen saanut kuitenkin vain yhden.
VASTAUS: Pahoittelemme kovasti, että joisssakin pakkauksissa on vain yksi jousi kahden ilmoitetun sijasta. Puuttuva jousi toimitetaan lehden numero 47 mukana.

KYSYMYS: Paljonko Ferrari F2007 -lehden numero maksaa?
VASTAUS: Lehden numero 1 maksaa € 5,95. Numerosta 2 eteenpäin lehden normaalihinta on € 11,95 (irtonumero) tai € 10,95 (tilauksena).

KYSYMYS: Kuinka monta numeroa sarjassa on?
VASTAUS: Sarja sisältää sata numeroa.
Jokainen numero sisältää yhden tai useamman rakennusosan.
Sarjan kokonaishinta irtonumeroina ostettaessa: € 1.189,00
Sarjan kokonaishinta lehtitilauksena: € 1.084,05

KYSYMYS: Voinko ostaa Ferrari F2007:n mittakaavassa 1:7 myös valmiiksi koottuna?
VASTAUS: Et. Kyosho tuotti tämän mallin Ferrarin lisenssillä yksinoikeudella De Agostinille ja se on markkinoilla ainoastaan rakennussarjana.

KYSYMYS: Millaisen kauko-ohjaimen tarvitsen?
VASTAUS: Tarvitset Ferrari F2007:n ohjaamiseen tavallisen 2-kanavaisen 27MHz AM-kauko-ohjaimen. Tilaajana saat kolmannessa numerossa ilmaisena lahjana Kyosho-Perfex -kauko-ohjaimen. Niille asiakkaille, joilla ei ole kauko-ohjainta, tarjoamme myöhemmin mahdollisuuden ostaa se erikoishintaan.

KYSYMYS: Miten usein ja milloin Ferrari F2007 ilmestyy?
VASTAUS: Ferrari F2007 -lehden numero 1 ilmestyy tiistaina 08.09.2009
Numero 2 ilmestyy tiistaina 22.09.2009
Numero 3 ilmestyy tiistaina 06.10.2009
Numero 4 ilmestyy tiistaina 13.10.2009

Tämän jälkeen Ferrari F2007 ilmestyy joka viikko tiistaisin.

KYSYMYS: Mitä etuja saan Ferrari F2007 -lehden tilaajana?
VASTAUS: Ensimmäisen numeron mukana saat alkuperäisen Ferrari-avaimenperän. Toisen numeron mukana saat T-paidan.
Kolmannen numeron mukana saat Kyosho Perfex -kauko-ohjaimen.

KYSYMYS: Saanko ilmaisia lahjoja myös ilman tilausta?
VASTAUS: Valitettavasti et, mutta jos haluat tilata Ferrari F2007 -lehden nyt, napsauta tästä.

KYSYMYS: Miten maksan saamani lehdet?
VASTAUS: Tilaajana maksat tilisiirtona aina vasta lehden saamisen jälkeen. Yksittäisen lehden tilattuasi voit maksaa laskun pankkisiirrolla.

KYSYMYS: Miten irtisanon tilaukseni?
VASTAUS: Ottamalla yhteyden tilaajapalveluun:
puhelimitse: 09 75128150 (ma-pe 10-14) tai
faksitse: 09 75128114 tai
sähköpostitse: ferrari-F2007@dmd.fi

KYSYMYS: Tilaajatietoni ovat muuttuneet. Miten voin päivittää tietoni?
VASTAUS: Ottamalla yhteyden tilaajapalveluun:
puhelimitse: 09 75128150 (ma-pe 10-14) tai
faksitse: 09 75128114 tai
sähköpostitse: ferrari-F2007@dmd.fi

KYSYMYS: Minulta on jäänyt yksi/useampi numero välistä – miten voin saada ne?
VASTAUS: Voit tilata puuttuvat numerot täältä tai tilaajapalvelustamme sähköpostitse osoitteella ferrari-F2007@dmd.fi tai kirjeitse viitteellä

Ferrari F2007
Tilaukset.
DM-Database OY
Vastauslähetys
Tunnus 5012383
00003 Helsinki

KYSYMYS: Miten saan varaosia ja puuttuvia lehden numeroita Ferrari F2007 -autooni?
VASTAUS: Lehtitoimitusten koko voimassaoloajan voit tilata haluamasi numerot ja osat tästä tai kirjallisesti osoitteesta
Ferrari F2007
Tilaukset.
DM-Database OY
Vastauslähetys
Tunnus 5012383
00003 Helsinki
tai puhelimitse: 09 75128150 (ma-pe 10-14)
tai faksitse: 09 75128114
tai sähköpostitse: ferrari-F2007@dmd.fi.

KYSYMYS: Mistä saan lehtitoimitusten loputtua varaosia Ferrari F2007 -autooni?
VASTAUS: Varmistamme varaosien saatavuuden myös kokoelman toimituksen loputtua. Julkaisemme varaosaluettelon ja tiedot varaosahankintamahdollisuuksista hyvissä ajoin ennen lehtitoimitusten päättymistä.

KYSYMYS: Onko mahdollista, että Ferrarin pienoismallisarjan valmistaminen keskeytetään jostakin syystä ennen viimeisen numeron julkaisemista?
VASTAUS: Tämä ei ole mahdollista. Ferrarin pienoismallisarjaa julkaistaan viimeiseen numeroon asti. De Agostini ei ole koskaan joutunut keskeyttämään yhdenkään pienoismallisarjan julkaisemista.

KYSYMYS: Miksi pienoismallisarja lanseerattiin jo kertaalleen vuonna 2008 ja sen jakelu lopetettiin kuudennen numeron jälkeen?
VASTAUS: Pienoismallisarja lanseerattiin tuolloin Suomessa vain paikallisesti. Tarkoituksena oli kerätä tietoa markkinoista sekä asiakaspalautetta konseptin hiomiseksi ja kehittämiseksi. Kuudennen numeron jälkeen kaikille osanottajille lähetettiin kirje, jossa De Agostini kiitti heitä tuesta ja annetusta palautteesta. Kirje sisälsi lahjakortin, joka oikeutti seitsemännen F 2007 Ferrari -numeron lunastamiseen, sitten kun sarjan julkaisemista jatkettaisiin.

KYSYMYS: Millainen kokemus De Agostinilla on pienoismallien lanseerauksesta?
VASTAUS: De Agostini on lanseerannut menestyksekkäästi suuren määrän erilaisia pienoismallisarjoja eri maissa. Muiden pienoismallisarjojen lisäksi De Agostini on lanseerannut radio-ohjattavan AMG Mercedes C-luokan auton polttomoottorilla, erilaisia pienoismalleja Tähtien Sota -saagasta, legendaarisen purjelaiva "Gorch Fockin", kuuluisan Punaisen paronin radio-ohjattavan Fokker Dr. 1:n sekä monia muita. Voit vierailla maakohtaisilla internet-sivuilla tutustuaksesi paremmin muihin De Agostinin julkaisemiin pienoismallisarjoihin. Kaikki internet-sivut löytyvät osoitteesta http://www.deagostini.de/about.php.

KYSYMYS: Paljonko postikulut ovat, jos tilaan Ferrari 2007:n?
VASTAUS: Yhden paketin postikulut ovat 4 euroa. Jokainen paketti sisältää vähintään kaksi Ferrari F 2007:n numeroa, joten enimmillään postimaksuista johtuvat lisäkulut ovat 200 € (50 pakettia x 4 € = 200 €). Tilaajana säästät yhteensä 100 € kaikista numeroista (1 € numeroa kohden) ja saat 140 € arvoista ilmaisia tilaajalahjoja. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa ja joka tapauksessa pitää lahjat. Tilaajana voit varmistaa, ettei yksikään numero mene sinulta ohitse. Sinun ei myöskään tarvitse erikseen käydä lehtikioskilla hakemassa lehteä.

KYSYMYS: Miten De Agostini käsittelee asiakaspalautteen?
VASTAUS: Suhtaudumme kaikkeen asiakaspalautteeseen vakavasti. Päivitämme Usein kysyttyä -osiota säännöllisesti voidaksemme tarjota lukijoille parhaan mahdollisen tietolähteen.